Stichting Vrienden van Nickerie doet grote schenking


Nickerie - De Stichting voor Gehandicaptenzorg Nickerie en het Streeksziekenhuis (SZN) hebben een grote schenking ontvangen in vorm van diverse goederen. Deze speciale geste is door tussenkomst van de Stichting Vrienden Van Nickerie (VVN) tot stand gekomen. De goederen zijn een schenking van Azivo zorgservice uit Den Haag, Nederland. De Stichting MEE en de Stichting Paus Johannes XXIII uit Rotterdam hebben als counterparts van WiN ook een belangrijke rol gespeeld bij de uitvoering van dit project. De VVN heeft voor het transport van een 20 ft container gezorgd.

Foto: Vice-voorzitter dr Chander Mahabier (rechts) van VVN overhandigt de partij goederen met een stevige handdruk aan WiN-voorzitter Glenn Tjon Tjauw Liem op het complex van de Gruntjesschool, geflankeerd door heer R. Jairam, voorzitter van VVN afdeling Nickerie.

De container die al eerder in Nickerie was aangevoerd bevatte o.a.: speciale bedden met matrassen, douchestoelen, douchebrancards, kinderledikanten en speciale kussens. De goederen die geschonken is aan WiN zullen gebruikt worden voor de inrichting van de nu in aanbouw zijnde paviljoens in de Mr.J.van Pettenpolder (Gruntjesschool). De VVN die al zeker twee jaren bestaat heeft als doelstelling projecten uit te voeren om de dalende ontwikkelingsspiraal te helpen ombuigen naar een dusdanige situatie voor verdere groei en ontwikkeling in het district Nickerie. De VVN heeft zo ook haar tak in Nickerie onder leiding van de heer R.Jairam die samen met zijn bestuur steeds weer nagaat wat de behoeften zijn binnen de gemeenschap en deze door te spelen aan het hoofdbestuur welke zetelt in Den Haag - Nederland. Jairam zei desgevraagd aan DBS dat zij zo vooral de problemen en knelpunten onder de lage inkomensgroepen en de meest kwetsbare groepen willen oplossen.

Ook gaf vice-voorzitter Dr. Chander Mahabier, die namens VVN Nederland hier vertoeft, aan dat de Stichting de afgelopen jaren verschillende projecten met succes heeft uitgevoerd. Als voorbeeld haalde hij aan de schenking van een kopieerapparaat aan de middelbare school van Nickerie en de financiering van huiswerkbegeleiding voor de kinderen van het kindertehuis Gaytrie. De komende periode zal VVN nog een aantal projecten uitvoeren. Zo werkt zij eraan om binnen niet al te lange tijd twaalf pc's met randapparatuur en bureaustoelen aan te bieden aan scholen in Nickerie. Ook gaf de uit Nickerie afkomstige chirurg mee dat zij qua gezondheidszorg aan de gemeenschap over suikerziekte een samenwerking hebben gestart met Stichting Sari, die zal zorgen voor uitgebreide informatie naar de bevolking van Nickerie.

Mahabier zei ook dat er binnenkort een speciale dvd uitkomt met informatie over Diabetes Mellitus. Voorts zal Nickerie in het eerste kwartaal van 2005 kunnen beschikken over een moderne ziekenwagen en een speciale bus voor gehandicaptenvervoer. Beide voertuigen zijn al onderweg naar Nickerie. Zowel WiN als het Nickeriaans medisch centrum is tevreden met de geste die samen een bedrag van meer dan honderdduizend euro vertegenwoordigt.

Danny Jibodh

Bron:
Dagblad Suriname , 18-11-2004

 

Copyright 2003 - 2004 . All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics