Streek Ziekenhuis Nickerie krijgt ambulance overhandigd


Behoefte aan meer ambulances

door Beta Debidien

Nieuw-Nickerie - "Het dr Lachmipersad Mungra Streek Ziekenhuis Nickerie (SZN) heeft behoefte aan een aantal ambulances gezien de aanpassing van de infrastructuur van het district Nickerie. De meeste hoofdwegen worden geasfalteerd, waardoor het SZN een beetje ‘standby' wil zijn voor een mogelijke toename van verkeersongelukken". Dat zei Drs Rawien Changoer, directeur van het SZN gisteren bij het in ontvangst nemen van een ambulance.

De directeur hoopt niet dat de verkeersongevallen zullen toenemen, maar zegt dat het SZN daarop voorbereid moet zijn. De schenking van een moderne ambulance is mogelijk gemaakt door het Witte Kruis, het Algemeen Ziekenfonds De Volharding (Azivo) in Nederland en de Stichting Vrienden van Nickerie (VVN) ook in Nederland.

Tijdens de derde Nickeriedag op 31 oktober 2004 in Den Haag Nederland, werden de sleutels van de ambulance door Fred van Heuvel, algemeen directeur van Azivo overhandigd aan de heer Dauletram Ramlal, voorzitter van de Stichting Vrienden van Nickerie. Deze ambulance is een zeer welkome aanwinst voor het SZN, omdat het SZN al geruime tijd kampt met een tekort aan goed geoutilleerd ziekenvervoer, zegt Changoer.
Vanwege de moderne voorzienigen in deze ambulance kunnen patiënten al onderweg naar het ziekenhuis goed worden behandeld. De schenking van deze ambulance is één van de vele tastbare resultaten van het netwerk dat de stichting VVN aan het opbouwen is. Met deze schenking heeft het SZN nu vier ambulances. Changoer zegt dat het van groot belang is dat het ziekenhuis vier ambulances heeft. Er zijn gevallen voorgekomen waarbij er binnen één dag twee ambulances ingezet moesten worden om patiënten te vervoeren naar de stad. Als dit gebeurt, dan kunnen de andere ambulances nu de problemen in het district opvangen.

Met de komst van een vierde ambulance zal het transport van zieken niet kosteloos geschieden. Changoer zegt dat er heel wat kosten worden gemaakt en deze moeten gedekt worden. De tarieven voor ziekentransport naar Paramaribo blijven ongewijzigd.

Bron/Copyright:

de Ware Tijd

,09-03-2005

 

Copyright © 2003 - 2005 . All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics