Streek Ziekenhuis Nickerie krijgt ambulance overhandigd


VVN wil tehuis bouwen voor seniore burgers in Nickerie

door Beta Debidien

Nieuw-Nickerie - Het bestuur van de Stichting Vrienden van Nickerie (VVN) heeft plannen om een centrum voor ouderen te bouwen in het district Nickerie. Daulatram Ramlal, voorzitter van de stichting, vertoeft momenteel in het district en vertelt dat andere bestuursleden in Nederland druk bezig zijn met de voorbereiding.

De leden hebben reeds een aanvang gemaakt met de fondswerving ten behoeve van de bouw van het tehuis. Volgens de voorzitter is na gedegen onderzoek gebleken dat er een enorme behoefte bestaat aan een dergelijk centrum in het district. Het stichtingsbestuur kijkt uit naar mogelijkheden om via het Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) een stuk domeinland te krijgen ergens in Nieuw-Nickerie. Het aanschaffen van een stuk terrein is mogelijk, maar dat zal de stichting heel wat geld kosten, vandaar dat een beroep is gedaan op het Ministerie van NH voor een stuk terrein, zegt Ramlal. In afwachting van de goedkeuring voor het verkrijgen van het stuk terrein zal de stichting een architect inhuren om alvast een ontwerptekening te laten maken. Hierna zal gelijk een aanvang worden gemaakt met de bouwwerkzaamheden van het tehuis. De stichting beschikt reeds over een startkapitaal om dit project te laten aanvangen. Ramlal is ervan overtuigd dat de stichting het resterend deel van de middelen in Nederland kan verwerven.

Bron/Copyright:

dWT

,25/04/2005

 

Copyright 2003 - 2005 . All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics