NGO bezorgd over hoge zelfmoordcijfers Nickerie

 


PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE, 8 sep - De in Nederland gevestigde stichting Vrienden van Nickerie, VVN, maakt zich zorgen om het hoge aantal zelfmoordgevallen in het district Nickerie. Er moet dringend worden aangepakt, zeker voor wat betreft één van de belangrijkste oorzaken, namelijk het gebrek aan perspectief voor jongeren. Zij zijn dan ook het meest kwetsbaar.

Er is geen werkgelegenheid en veel jongeren hangen maar wat rond op hoeken van straten. Volgens VVN-voorzitter Dauletram Ramlal zijn veel ouders ook niet langer in staat om hun gezinnen te onderhouden. Dat leidt tot frustraties. "We zullen de jongeren perspectief moeten geven, een betere toekomst met mogelijkheden", zegt VVN Dauletram Ramlal tegenover de Ware Tijd.

Voor dit jaar zijn reeds zeventien gevallen met fatale afloop geregistreerd. Er waren zevenveertig mislukte pogingen. De verhouding vorig jaar was twintig om vierentachtig.
De cijfers zijn, zeker voor een kleine gemeenschap, veel te hoog. Ramlal gaat met de lokale afdeling van VVN na hoe een gericht antwoord te geven. Nickerie heeft vooral te kampen met terugval in de rijstindustrie.

Bron/Copyright:

Waterkant.Net

,08-09-2005

 

 

Bron/Copyright:

Waterkant.net

,08-09-2005

 

 

Copyright 2003 - 2005 . All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics