Noodlijdende studenten ontvangen cheques van VVN

Danny Jibodh

Nieuw Nickerie - Zoals reeds door de VVN aangegeven dat zij een aantal studenten zouden ondersteunen, hebben zij nu daad bij het woord gevoegd. De stichting Vrienden van Nickerie heeft besloten om de vier best geslaagde middelbare scholieren financieel te ondersteunen door het betalen van hun inschrijfgelden op o.a. de universiteit en ook de eerste twee maanden de huur van hun internaat in Paramaribo te betalen.

Foto: Bestuursleden van VVN afdeling Nickerie samen met de studenten die ondersteuning hebben gekregen.

Volgens Nirmalkoemar Badloe hadden zij een reeks van aanvragen binnen gehad voor financiele ondersteuning. Helaas hebben zij niet alle aanvragen kunnen honoreren.VVN afdelingsvoorzitter Bhareth Jairam drukte de studenten op het hart hun studie uiterst serieus aan te pakken met goede resultaten, zodat zij een voorbeeld kunnen zijn voor anderen die in aanmerking zijn gekomen voor ondersteuning. Hij heeft ook aangehaald dat zij als VVNíers nader zullen bekijken in hoeverre deze studenten verder ondersteund zullen worden in hun studie.

De vier gelukkige studenten Diran Yves Fabian, Anudjka Ramautar, Erak Fatemohamed en Vijayeta Rambharos

Volgens de heer Badloe is het niet gebruikelijk dat de VVN studenten geld in de hand schuift, maar voor dit jaar heeft de VVN bij hoge uitzondering dit toch gedaan omdat de financiŽle nood voor deze studenten gewoon te hoog was. De vier studenten Diran Yves Fabian, Anudjka Ramautar, Erak Fatemohamed en Vijayeta Rambharos mochten uit handen van VVN penningmeester Pirthipaal Mahabier  hun cheques in ontvangst nemen. In een kort gesprek heeft student Diran aangegeven een universitaire graad in de elektrotechniek te willen behalen. Student Fatehmohamed  (best geslaagde van Nickerie) en Rambharos hebben voornemens om later het vak economie te gaan doceren. Ook student Ramautar heeft aangegeven om ook de onderwijswereld te zullen betreden na haar hoofdakte opleiding.

De VVN heeft ook aangegeven dat zij aan 500 behoeftige studenten van zowel de mulo-  als de middelbareschool zal voorzien van de nodige schoolspullen. Zij zijn nu bezig met het controleren van de aanvragen en deze te toetsen aan de criteria die gesteld zijn.

Tekst & Graphics: Danny Jibodh & Akhiel Mahabier

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Dagblad Suriname

,23-09-2006

 

Copyright © 2006 . All rights reserved.