Nog steeds enorme behoefte aan schoolspullen in Nickerie

Beta Debidien

NIEUW NICKERIE- “Vanwege de slechte economische situatie van het district, bestaat er een enorme behoefte aan schoolspullen in Nickerie. De behoefte is groot vooral bij leerlingen van de basisscholen. “Ik ben blij dat ik een pakket heb gekregen, want niet iedereen heeft er één gehad” zei Rosita Ramasaray nadat zij gisteren een schoolpakket had gekregen van de stichting Vrienden van Nickerie (VVN).

Districtscommissaris Bhagwatpersad Shankar verstrekt symbolisch het eerste pakket
Districtscommissaris Bhagwatpersad Shankar verstrekt symbolisch het eerste pakket

Nickerianen wachten buiten het gebouw van de kweekschool voor een schoolpakket

Hoewel het nieuwe schooljaar is begonnen, hebben veel ouders nog niet alle schoolspullen kunnen kopen. VVN had 500 formulieren verstrekt aan leerlingen van de VOJ- en VOS- scholen die in aanmerking wilden komen voor een pakket, maar kreeg 1.200 terug. “Dat betekent dat de 700 mensen, vermoedelijk van de basisscholen ook een schoolpakket wilden krijgen” zegt Niermalkoemar Badloe, bestuurslid van de onderafdeling van de organisatie in Nickerie.

 “Als de moederorganisatie in Nederland meer geld overmaakt voor dit project, zullen wij in de komende dagen deze groep ook tegemoet komen”. Afdelingsvoorzitter Bharet Jairam bedankte de vrienden in Nederland voor hun inzet, waardoor de sociaal meest kwestbare groepen in Nickerie geholpen kunnen worden. Hij drukte de kinderen op het hart om op school hun best te doen.

Ook Mitesh Bhaggoe, ondervoorzitter van het Jeugd Parlement is blij dat de VVN de jongeren de nodige tools geeft om onderwijs te genieten. “Ik weet hoe zwaar het voor de ouders is om met de zeer lage lonen rond te komen. Hopelijk volgen andere organisaties het voorbeeld van de VVN, zodat ook de ongeveer 700 mensen een schoolpakket kunnen krijgen. Het project heeft aan de organisatie 17.500,- Surinaamse dollars gekost.

Bron/Copyright:

de Ware Tijd

,02-10-2006

 

Copyright © 2006 . All rights reserved.