VVN schenkt 80 brilmonturen aan Lions Nickerie

Yolanda Ho Asjoe, 09-11-2006

NIEUW NICKERIE - Stichting Vrienden van Nickerie (VVN) uit Nederland heeft gistermiddag in aanwezigheid van het afdelingsbestuur Nickerie tachtig brilmonturen geschonken aan Lions Club Nieuw Nickerie. De overhandiging vond plaats in de lobby van Residence Inn. Chanderbhan Mahabier, ondervoorzitter van de moederorganisatie in Nederland, geeft aan dat zijn bestuur de minder draagkrachtigen uit de gemeenschap van Nickerie tegemoet wil komen met brilmonturen. "We willen de groep mensen helpen die enkele weken geleden oogmetingen hebben ondergaan tijdens het Milagros project," zegt Mahabier. Hij merkt op dat vanwege de financiŽle situatie, velen niet in staat zijn een bril aan te schaffen.

De leden van Lions Club Nieuw Nickerie en enkele bestuurleden van VVN samen met dr.C.Mahabier vice voorzitter VVN Nederland tijdens de donatie van nieuwe bril monturen aan de Lions Club in november 2006De leden van Lions Club Nieuw Nickerie en enkele bestuurleden van VVN samen met dr.C.Mahabier vice voorzitter VVN Nederland tijdens de donatie van nieuwe bril monturen aan de Lions Club in november 2006

Het hoofdbestuur VVN bestaat uit Nickerianen die in Nederland wonen en werken en de ontwikkeling van het district een warm hart toedragen. Zegt Mahabier: "Wij zullen zoveel mogelijk proberen om onze Nickeriaanse broeders en zusters tegemoet te komen, daarom hebben wij ook geen moment geaarzeld het verzoek uit Nickerie in behandeling te nemen en uitvoering daaraan te geven". Het gaat om nieuwe monturen met een totale waarde van drieduizend euro.

De ondervoorzitter is ervan overtuigd dat de spullen op de juiste plaats zullen terecht komen. Club president Leakat Mahawatkhan, is bijzonder blij met deze geste en het vertrouwen dat de VVN in zijn organisatie stelt. "Natuurlijk gaan wij niet een ieder tevreden kunnen stellen in dit project, maar als mens ben je al blij wanneer tachtig mensen geholpen worden met een bril."

De Lions zal een complete bril verstrekken, inclusief glazen. Om in aanmerking te komen voor een bril moeten gegadigden met een voorschrift van de oogarts een schriftelijk verzoek indienen bij het bestuur van de Lions Club, dat een selectie maakt uit de aanvragen.-.

Bron/Copyright:

VVN / de Ware Tijd

,09-11-2006

 

Copyright © 2007 . All rights reserved.