Kenneth Donk ontvangt “Bhailal - Dadien Award”
Geplaatst: 30/10/2007

Nickerie -  Het bestuur van VVN heeft gisteren op feestelijke wijze de Bhailal-Dadien Award uitgereikt aan Kenneth Roy Donk. Dit is een jaarlijkse toekenning die de Stichting Vrienden van Nickerie verricht aan personen, die zich verdienstelijk maken en het district Nickerie in het bijzonder op waardige wijze uitdragen. Donk die van huis uit onderwijzer tevens directeur is van de Bueno Bibaz Mulo-school, houdt zich al jaren bezig met het schrijven van goed gedocumenteerde artikelen die zowel in de krant als op internet (Nickerie.Net) worden gepubliceerd. Zo heeft Kenneth Donk al een reeks van artikelen geproduceerd die merendeels over Nickerie gaan, maar ook over gebeurtenissen elders in het land.

Foto: Uitreiking “Bhailal-Dadien Award” aan Kenneth Donk door VVN-voorzitter Drs.Daulatram Ramlall

Hij spaart kosten noch moeite om door zijn enthousiasme en gedrevenheid diep het binnenland in te trekken om zaken vast te leggen en deze met de juiste woorden te weergeven, zodat de lezer letterlijk wegzinkt en meeleeft in zijn verhalen. Steeds gewapend met zijn laarzen, camera en schrijfgerei trekt hij het hele land rond op zoek naar historische feiten om deze later goed te weergeven. Zijn artikelen verschijnen vaak in de Ware Tijd. Ook heeft Donk af en toe met zijn artikelen een bijdrage geleverd in de in-flight Magazine van Surinam Airways. VVN vond het dan ook gepast om deze Nickeriaan te waarderen voor zijn werk dat hij met heel veel plezier doet.

Donk die verrast was met deze Award, kon zijn ogen niet geloven dat hij zulks heeft verdiend. Hij zei verder dienstbaar te willen zijn en dat hij vastberaden doorgaat met het vastleggen van historische feiten. Binnenkort zal samen met VVN bekeken worden in hoeverre het mogelijk zal zijn om zijn artikelen in boekvorm uit te geven. De Award is genoemd naar de gebroeders Bhailal en Dadien Mahabier die in het verleden de twee beste artiesten waren van de West-Indies en afkomstig uit het district Nickerie. Deze twee heren hebben zich vrijwillg ingezet voor behoud en verspreiding van de culturele beleving in grote harmonie samen met leden uit andere religieuze groepen in Suriname.
Danny Jibodh

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Danny Jibodh

30-10-2007

 

Copyright © 2007 . All rights reserved.