VVN wil meer investeren in de jeugd

NIEUW-NICKERIE - De Stichting Vrienden van Nickerie (VVN) wil in de komende periode meer investeren in de jeugd van het district. “We willen de jeugd bijstaan met onder meer huiswerkbegeleiding en hen voorzien van het nodige schoolmateriaal”, zegt Niermalkoemar Badloe, VVN-secretaris. De organisatie heeft dinsdag haar eerste project in uitvoering gebracht in Nickerie, met de bouw van een fietsenstalling op het erf van de openbare school Laigsingh in de Corantijnpolder.

Bharat Jairam (rechts), voorzitter van de VVN, overhandigt een cheque aan schoolleider Tjon A San van de openbare school Laigsingh, in de Corantijnpolder. Met het geld zal een fietsenstalling gebouwd worden.Bharat Jairam (rechts), voorzitter van de VVN, overhandigt een cheque aan schoolleider Tjon A San van de openbare school Laigsingh, in de Corantijnpolder. Met het geld zal een fietsenstalling gebouwd worden.

Voor dit project heeft de moederorganisatie in Nederland 3.000 Surinaamse dollar vrijgemaakt. “Het is een opluchting voor de kinderen, omdat zij gewezen waren hun fietsen vóór de ingang van de toiletten te stallen", zegt schoolleider Harwich Tjon A San. In de fietsenstalling kunnen vijftig rijwielen geplaatst worden. De bouwkosten zijn geraamd op SRD 5.000. Als eigen bijdrage heeft de school zelf 1.094 Surinaamse dollar opgebracht. Volgens Badloe is dit project een uitzondering, omdat zijn organisatie zulke projecten niet ondersteunt.

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net

de Ware Tijd

01-02-2008

Copyright © 2008 . All rights reserved.