Nickerieprijs naar Imro Manglie en Chandra Sukhai

Eric Mahabier, 06/10/2008

DEN HAAG - De ondernemer Imro Manglie en danslerares Chandra Sukhai hebben op 5 oktober de Dadin-Bhailal Award, ook wel de Nickerieprijs genoemd, ontvangen. De Stichting Vrienden van Nickerie reikt deze prijs steeds op de eerste zondag van oktober uit, en wel aan een Surinamer en een Nederlander die op bijzondere wijze een bijdrage hebben geleverd en nog leveren op sociaal-maatschappelijk, cultureel en economisch gebied.

Mevrouw Chandra Sukhai

Imro manglie bekijkt de award die hij seconden daarvoor heeft ontvangen uit handen van voorzitter Dowlatram Ramlal van de Stichting Vrienden van Nickerie (met microfoon). Zijn echtgenote Ramchandra applaudiseert (dWT foto/ Eric Mahabier) .

Manglie was samen met zijn vrouw Ramchandra naar Nederland afgereisd om uit handen van stichtingsvoorzitter Dowlatram Ramlal de award en daaraan gekoppeld een oorkonde in ontvangst te nemen. Ramlal memoreerde de bijzondere inzet van beide awardwinnaars en benadrukte dat zijn stichting deze activiteit zal blijven organiseren als stimulans voor eenieder om op het sociaal-maatschappelijk en economisch vlak een bijdrage te blijven leveren aan de ontwikkeling van land en volk.

Manglie (57) liet weten heel veel tegenslagen te hebben moeten incasseren, alvorens hij de top kon bereiken. Zijn vrouw is daarin een bijzondere steun voor hem geweest. Op 15-jarige leeftijd was Manglie al actief in de rijsthandel. Stimulans door zijn vader maakte dat hij met een kleine rijstbedrijf en drogerij startte. Een paar jaar later kwam een pellerij erbij. Momenteel staat een modern rijstbedrijf in Nickerie die voor enorme economische bedrijvigheid zorgt, niet alleen in dat district maar voor heel Suriname. Ook heeft Manglie een bedrijf in Zaandam, Nederland.

Mevrouw Chandra Sukhai (73) gaat nog altijd dansend door het leven. Van haar opa leerde ze dansen en op tienjarige leeftijd trad ze al op in de Palmentuin. In India leerde ze de tabla, dhol en sitaar bespelen en in Nederland richtte ze de ‘Chandra Sukhai Dans Academie’ op. In haar succesvolle dansleven heeft ze tal van talentvolle personen opgeleid.-.

Bron/Copyright:

de Ware Tijd

04-10-2008

Copyright © 2008 . All rights reserved.