VVN geeft donatie aan scholieren Nickerie

Asha Chaturi, 19/11/2008

NIEUW- NICKERIE - Stichting Vrienden van Nickerie (VVN) heeft gisteren aan 362 leerlingen en studenten een waardebon uitgereikt ter waarde van 35 Surinaamse dollars, die zij kunnen besteden bij winkel Elias om schoolspullen te kopen. Volgens VVN-voorzitter in Nickerie, Bharat Jairam, komen 490 leerlingen en studenten, na selectie, in aanmerking voor een waardebon. Een deel van de leerlingen moet zijn bonnen nog ophalen. Het project is er een van stichting Vrienden van Nickerie in Nederland. Deze stichting heeft zich voorgenomen om ook te investeren in de jeugdigen van het rijstdistrict.Acht studenten van de Anton de Kom universiteit hebben elk SRD 550,- en deel van hun inschrijfgeld ontvangen. Dit project heeft de VVN SRD 25.000 gekost.

Jairam zegt dat de stichting ook een deel heeft gefinancierd van het bedrag voor de aanschaf van een bus bestemd voor de meisjes van het Soendersing internaat in Paramaribo. Deze studenten komen uit uit Nickerie. Zij moeten tot laat lessen volgen en hebben problemen om een bussen te vinden om terug te keren naar het internaat. Jairam zegt dat ter motivatie van de Nickeriaanse studenten, voor de bestgeslaagde van de Muloschool SRD250 en voor de bestgeslaagde van het middelbaar onderwijs SRD 350 klaarligt. Jairam: “In feite zou dit project eerder geschieden, maar is het verlaat, omdat de stichting nu pas het geld heeft ontvangen”.

VVN is bezig projecten in Nickerie te realiseren die zij van belang achten. Zo is de afgelopen zes jaar met succes huiswerkbegeleiding gegeven op de OS Laighsingschool. Het slagingspercentage op deze school nam toe met 50 procent. Joy Mahabier, VVN-adviseur in Nederland, zegt dat de stichting op elke eerste zondag van de maand fundraisingsactiviteiten organiseert in Nederland om zo middelen te genereren voor Nickerie. Zij wijst erop dat het niet zo gemakkelijk is om aan middelen te komen, maar dat de organisatie toch haar uiterste best doet om dat te verwezenlijken. Dit, omdat de VVN de jeugdigen in het rijstdistrict zo effectief mogelijk wil helpen. De stichting verwacht op lang termijn de positieve resultaten te zien.-.

Bron/Copyright:

de Ware Tijd / Nickerie.net

19-11-2008

Copyright © 2008 . All rights reserved.