VVN steunt 400 scholieren met schoolpakketten

Nickerie - De Stichting Vrienden van Nickerie (VVN) heeft 400 scholieren op VOS- en VOJ-niveau blij gemaakt met schoolpakketten. Het gaat om scholieren wiens ouders het niet zo breed hebben. De schoolpakketten hebben een waarde van SRD 30.000. Deze pakketten moeten de schoolkinderen stimuleren om, ongeacht hun financiële situatie, door te gaan met hun studie. VVN doneert sedert 2002 jaarlijks schoolpakketten en geldbedragen aan behoeftige scholieren. De middelen komen van de moederorganisatie uit Nederland.

Bharet Jairam van VVN overhandigt een waardebon aan een ouder

Volgens VVN-voorzitter afdeling Nickerie, Bhareth Jairam, was dit project in 2002 gestart met een bedrag van SRD 16000. “We zijn hard gegroeid en het bedrag is verdubbeld. Veel Nickerianen hebben op ons een beroep gedaan om te helpen met het inschrijfgeld op de universiteit. We hebben besloten om de Nickeriaanse studenten die aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname studeren tegemoet te komen met SRD 300”, aldus Jairam. De VVN heeft bekendgemaakt dat de best geslaagden van de diverse middelbare scholen dit schooljaar het volledige inschrijfgeld zullen ontvangen om de universiteit te bezoeken. Hiermee wil de organisatie de jongeren stimuleren om verder te studeren.

De behoeftige scholieren van IMEAO/Kweekschool hebben al waardebonnen in ontvangst mogen nemen. Ouders en studenten hebben aangegeven, dat deze steun hard nodig was. Jairam merkt op dat de stichting steeds de Nickeriaanse scholieren zal motiveren. Ze kunnen op de nodige steun rekenen. “Investering in de jeugd is van belangrijk. Het bestuur is zich ervan bewust dat niet alle ouders in staat zijn om hun talentvolle kinderen verder te helpen. Wij willen de helpende hand bieden, zodat deze kinderen zich verder kunnen ontwikkelen”, aldus Jairam.

(Wanita Ramnath)

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / NSS

22-10-2010

Copyright © 2010 . All rights reserved.