Suriprofs schenkt via de Wingroep kunstgras sportveld aan Nickerie

Rotterdam - De door de Suriprofs gespeelde benefietwedstrijd op 7 mei 2011 tegen Heracles Almelo in het Sparta Stadion te Rotterdam maakt het opnieuw mogelijk om twee projecten op het gebied van sport en educatie aan de Surinaamse samenleving te doneren. De wedstrijd werd mede mogelijk gemaakt door sponsorbijdragen van Telecommunicatie-bedrijf Suriname (Telesur), de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) en de Surinaamse Brouwerij (Parbo). De uitvoering van beide projecten kost € 124.000. Dit totale bedrag komt beschikbaar uit de opbrengst van het Suriprofs evenement en met ondersteuning van de KNVB en de Stichting Wilde Ganzen. Deze projecten zullen uiterlijk april 2012 zijn afgerond.

Mini kunstgras sportveld

Het hoofdproject is de aanleg van een mini kunstgras sportveld inclusief bijbehorende veldverlichting te Nieuw Nickerie. Het Welzijns Instituut Nickerie is de projectaanvrager.  De Wingroep, waartoe ook Stichting Vrienden van Nickerie behoort, heeft als doelstelling bevordering van welzijn van de lokale bevolking, in het bijzonder van kwetsbare groepen. Het mini kunstgrasveld maakt straks regelmatige sportbeoefening mogelijk voor de leerlingen van de vele scholen uit de omgeving en voor de kinderen en jongeren met een beperking van de nabij gelegen instelling ‘Dankerscentrum’.

Apparatuur ’10 minuten Jeugdjournaal’

Het tweede project is toegewezen aan de Stichting The Backlot ten behoeve van het ’10 mi-nuten Jeugdjournaal’. Het gaat om aanschaf van apparatuur waardoor continuïteit in de productie van de dagelijk-se uitzendingen is gewaarborgd. Het ’10 minuten Jeugdjournaal’ is gericht op kinderen en jongeren voor het verschaffen van informatie en de bevordering van inzichten over actuele maatschappelijke ontwikkelingen. Rotterdam, 26 oktober 2011 Stichting Suriprofs

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / Suriprofs

27-10-2010

Copyright © 2011 . All rights reserved.