Dadien Bhailal Award 2011 voor Suriprofs en Sari 
Geplaatst: 20/12/2011

Utrecht -  Suriprofs en de Stichting Sari hebben dit jaar de Dhadien- Bhailal Award 2011 ontvangen. De Stichting Vrienden van Nickerie geeft jaarlijks de prijs aan twee personen of organisaties die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de Surinaamse, in het bijzonder de Nickeriaanse gemeenschap.

Dadien-Bhailal Award voor Stichting Suriprofs.

Op de foto van links naar rechts:

Stanley Menzo (voorzitter Suriprofs), Radj Ramcharan (voorzitter VVN), Ruud Chander (bestuurslid VVN), Dean Gore (lid vrijwillgersteam) , Hamied Aghmadali (adviseur/project coordinator Suriprofs), Pearl Frankel (lid vrijwillgersteam), Sejourney Bandjar (lid vrijwillgersteam)

 

Dadien-Bhailal Award voor Stichting Sari uit Nickerie, in ontvangst genomen door de heer Rob Mooij (links) van Stichting WiN,  uit handen van de heer Radj Ramcharan, voorzitter van Vrienden van Nickerie.

(Fotografie Akhielesh Mahabier)

De award is genoemd naar de gebroeders Bhailal en Dadien Mahabier. Volgens de organisatie zouden die twee in het verleden de beste artiesten zijn van de West-Indies en afkomstig uit het district Nickerie. Deze gebroeders hebben naast hun dagelijks leven als landbouwers enorm veel bijgedragen tot het verspreiden en behoud van de Hindostaanse cultuur op vrijwillige basis. Zo hebben zij meerdere generaties musici en zangers opgeleid, die nog steeds actief zijn zowel in Suriname als in Nederland. Bekende artiesten met wie deze gebroeders samen optraden, zijn onder andere Noer Pierkhan en 'Bas Razaak'.

De award-uitreiking vond dit jaar in Utrecht plaats. Traditioneel vond dat plaats in Den Haag. Suriprofs en de Stichting Vrienden van Nickerie gaven een uiteenzetting over hun organisatie. De prijs voor Suriprofs werd in ontvangst genomen door Stanley Menso. Omdat de in Nickerie gevestigde Stichting Sari geen vertegenwoordiging in Nederland heeft, werd de award in ontvangst genomen door Rob Mooij, die na zijn terugkomst in Suriname deze aan de vrouwenorganisatie zal geven.

Radj Ramcharan, die voorzitter is van de Stichting Vrienden van Nickerie, blikt heel tevreden terug. De aanwezigheid van oud Nederlands elftaldoelman Hans van Breukelen viel erg in de smaak bij de aanwezigen. Breukelen doneerde Suriprofs een bedrag van euro 2.500.

Widjai Khoenkhoen

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / DBS

16-12-2010

Copyright © 2011 . All rights reserved.