Over de WiNgroep en lopende projecten

De WINgroep, gevestigd aan de Walther Hewittstraat op het terrein van de voormalige Cultureel Centrum Nickerie is een Nickeriaanse organisatie die werkt aan welzijn, zorg en cultuur.

De WINgroep is in 2007 gevormd met als deelnemers:

 

Met bijdragen vanuit donoren werkt de WINgroep aan veel projecten en activiteiten. Te noemen zijn onder andere:

         Opzet en ontwikkeling van het in 2005 geopende Zuster Dankerscentrum waar 25 kinderen met een verstandelijke beperking verblijven

         Kleinschalige sociale werkvoorzieningen voor jeugdigen met een beperking (o.a. een kaarsenmakerij, een fietsreparatie/verhuur, een copyshop.

         Samenwerking met het onderwijs als het gaat om de opvang van zorgleerlingen en om het beperken van schooluitval.

Op de website van de WINgroep kunt u nog veel andere activiteiten en projecten vinden: www.wingroep.com

 

Op het goed onderhouden terrein van de WINgroep  is een goed  ingerichte bibliotheek te vinden met inmiddels al meer dan 500 leden (waarvan 80% kinderen en jongeren). De bibliotheek verzorgt onder meer voorleesmiddagen voor de jeugd waarbij ook ruimte is voor muziek en dans.

Veel enthousiasme is er voor het kunstgrasvoetbalveld met verlichting op het WINterrein. Heel wat jongeren uit Nickerie komen hier voetballen zeker wanneer, door regenval de eigen trapveldjes niet bruikbaar zijn. De WINgroep zorgt er voor dat ook kinderen en jongeren met een beperking van dit veld gebruik kunnen maken voor voetbal en/of andere vormen van lichamelijke oefening. In de avonduren is het de beurt aan de senioren teams uit Nickerie om een balletje trappen

De WINgroep verzorgt ook activiteiten voor senioren. Zo is er een uitleencentrum van hulpmiddelen (krukken, rollators,etc) en hoog/laagbedden. In augustus 2013 worden op het WINterrein een achttal studios opgeleverd voor huisvesting van senioren. Bovendien wordt in de Schouwburg een dagcentrum voor senioren in gebruik genomen en komt er een restaurant. Op korte termijn zal er ook voor senioren uit Nederland de mogelijkheid komen om voor vakantie of familiebezoek een studio op het WINterrein te huren.

Studios voor seniorenhuisvesting

Wilt u meer informatie over de activiteiten van de WINgroep? Kijk dan op www.wingroep.com

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net/WiN Groep

01-08-2013

Copyright © 2013 . All rights reserved.