Welkom op de website van Stichting Vrienden van Nickerie

Wordt vaste donateur!

Stuur vandaag nog uw machtigingsformulier naar ons toe!

Nu met ANBI beschikking!

Herinneringen aan Nickerie

Volg het laatste nieuws uit Nickerie

Nieuws:

WINgroep komt wederom behoeftige scholieren en studenten tegemoet

Voor het tiende achtereenvolgende jaar heeft de WINgroep van haar counterpart de Stichting Vrienden van Nickerie in Nederland geld ontvangen om behoeftige kinderen te kunnen voorzien van schoolbenodigdheden en om aan Nickeriaanse studenten de helft van het inschrijfgeld ADEK en IOL te betalen.

Dank zij deze donatie van de stichting Vrienden van Nickerie uit Nederland is de WINgroep wederom in staat geweest om aan 30 studenten die in Paramaribo studeren aan de ADEK of aan het IOL in Paramaribo de helft van het inschrijfgeld te betalen. Daarnaast kon de WINgroep aan 160 studenten van de MULO en VOS schoolpakketten ter waarde van 100 srd verstrekken.

Afgelopen zaterdag konden mensen die hiervoor in aanmerking kwamen tussen 10.00 uur en 12.00 uur zich melden bij de WINgroep aan de Walther Hewitstraat. Reeds om 08.00 uur 's morgens stond een lange rij van mensen bij het kantoor van de WINgroep te wachten tot de WINgroep zou starten met het uitdelen van de pakketten en de bonnen. Om half 12 waren alle bonnen op en stonden er nog meer dan vijftig mensen geduldig te wachten. Jammer genoeg moesten deze mensen onverrichte zaken naar huis terug keren.

WINgroep is een samenwerkingsverband van de lokale stichting Vrienden van Nickerie (VVN), de stichting Cultureel Centrum Nickerie (CCN) en stichting Welzijns instituut Nickerie (WiN).

Update:

Nadat via de media bekend was geworden dat de WiN-groep niet volledig aan de vraag kon voldoen, heeft Staatsolie terstond  de WiN-groep 250 rugzakken met schoolartikelen aangeboden.

 

Overige nieuws:

Vrienden van Nickerie tijdens een van de fundraising activiteiten

 

Oproep voor plaatsing van herinneringen, biografische schetsen van Nickerianen en andere informatie  op de website van de Vrienden van Nickerie  

Heeft u leuke herinneringen aan Nickerie? Heeft u een belangwekkend of kleurrijk iemand goed gekend en wilt u een biografische schets van hem of haar op de website van VVN plaatsen? Dat kan. Uw teksten kunt u opsturen naar de redactie van de website. De redactie behoudt zich het recht voor teksten te wijzigen, aan te vullen of te weigeren. Dit alles in overleg met de auteurs. U kunt uw tekst(en) mailen naar Ruud Chander (menakshi@hetnet.nl). Heeft u andersoortige informatie die u wilt plaatsen? Maak dan ook contact met de redactie.

Hieronder volgt een aftrap voor de reeks. Wie volgt?

 

Redactie www.nickerie.nl

Ruud Chander

Reeds ingezonden artikelen
Titel Auteur
Het zoetwaterkanaal van Nieuw Nickerie: van riool tot sieraad? Jozef Siwpersad
Het zoetwaterkanaal van Nieuw Nickerie: sieraad of riool? Jozef Siwpersad
Herinneringen aan Nickerie - Kermis, vijftig jaar gelden Jozef Siwpersad
Herinneringen aan Nickerie - Pandit Sewsagar Sewgobind Shaam Jibodh
Herinneringen aan Nickerie - Schooltijd Jozef Siwpersad
Herinneringen aan Nickerie - Knippa's Jozef Siwpersad
Herinneringen aan Nickerie - Vrouw Satinah Jozef Siwpersad
Herinneringen aan Nickerie - Baas Nappie, de schoenmaker Jozef Siwpersad
Herinneringen aan Nickerie - Mehrilal, koning van de kokospalm Jozef Siwpersad
Sarnami - erfenis van de kantraki's in verdrukking R.M. Marhť

 

Copyright © 2003 - 2013 . All rights reserved.

Designed & hosted by Galactica's Graphics